Op deze pagina vind je de meest populaire onderwerpen over het huren van een auto. Niet kunnen vinden wat je zocht? Stel ons je vraag via dit formulier. Wil je ons liever telefonisch spreken? We zijn ook te bereiken op 088 - 292 6000.

Auto met automaat huren

Ga je op vakantie? Of moet je een lange rit maken? In dat geval is het huren van een auto met automaat ideaal. Geef bij je huurreservering aan dat je een automaat wilt. Veel van onze huurauto’s zijn namelijk standaard handgeschakeld. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact op om je reservering te bevestigingen. Als het door jou gekozen model niet beschikbaar is als automaat, bieden wij je een alternatief. Wil je liever telefonisch contact? Bel ons op +31 (0) 88 29 26 000. Samen kijken we dan welke modellen beschikbaar zijn als automaat.  

Auto met navigatie huren

Rijd je het liefst in één keer naar je bestemming zonder de locatie op te zoeken? Reserveer dan een navigatiesysteem van TomTom als extra optie. Dit systeem brengt je direct naar elke plek die je wilt. Zo hoef je nooit meer op een kaart of informatiebord te kijken.  

Auto huren met allseasonbanden met Alpine-symbool

Het is in veel landen, zoals Oostenrijk en Zwitserland, verplicht om tijdens de herst- en wintermaanden op banden te rijden die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Dus ga je op wintersport? Ga dan goed voorbereid op reis! Huur een auto van MABI Mobility met allseasonbanden met het Alpine-symbool, ook wel het 3PMSF-symbool (Three Peak Mountain Snow Flake) genoemd. We helpen je graag met het uitzoeken van een geschikte auto en de vereiste accessoires voor jouw vakantie in de sneeuw.

Benzine- of dieselauto huren

In een benzine- of dieselauto rijden. Het maakt een verschil. Zo heeft een auto die op diesel rijdt vaak meer koppel en een auto op benzine vaak meer vermogen. Bij meer koppel kun je eenvoudiger wegrijden, ook bij een laag toerental. Daardoor hoef je minder te schakelen. Met meer vermogen, zoals bij een benzineauto, kun je sneller wegrijden. Hoewel de verschillen tussen diesel en benzine steeds kleiner worden, is voor beide wat te zeggen. Bij MABI Mobility hebben we zowel huurauto’s op diesel als benzine. Geef gerust je voorkeur aan bij het reserveren van een auto.  

Extra bestuurder

Als je een lange reis gaat maken, is het fijn om een tweede bestuurder te hebben. Hij of zij, moet net als jij, voldoen aan onze voorwaarden. Dit betekent dat hij/zij minimaal 21 jaar oud is en minimaal een jaar in het bezit is van een geldig rijbewijs. Je verzekert een extra bestuurder al mee voor €5,75 per persoon per dag. Bij het ophalen van de auto moet je het rijbewijs van iedere extra bestuurder laten zien.  

Auto met kinderzitje huren

Als je met kinderen in de auto reist, staat veiligheid voorop. In Nederland moeten kinderen tot 135 cm lang in een autostoeltje zitten, waarbij het belangrijk is dat je een autostoeltje goed gebruikt. Huur je een auto bij MABI Mobility en weet je nu al dat je regelmatig met kinderen op pad gaat? Huur er dan direct een kinderzitje bij. Zo ga je altijd veilig op weg.  

Ongevallen inzittendenverzekering

Wil je je verzekeren tegen de (financiële) gevolgen van een ongeluk? Sluit dan een ongevallen inzittendenverzekering (OIV) af. Na het afsluiten ben jij, en je andere inzittenden, verzekerd voor een bedrag van €20.000 bij blijvende invaliditeit. Bij overlijden ben je verzekert tot €10.000. Je betaalt hiervoor €3,75 per dag voor een personenauto of bestelwagen. Voor een zeven tot negen persoons bus of MPV betaal je €6,75 per dag.  

Auto met trekhaak huren

Heb je een auto met trekhaak nodig? Bijvoorbeeld om een aanhangwagen te gebruiken? Geef dit dan aan bij je reservering. Niet al onze huurauto's hebben standaard een trekhaak. Wij zorgen er dan voor dat er een auto met trekhaak voor je klaar staat.  

Eigen risico verlagen

Ben je ouder dan 25 jaar dan is het mogelijk om je eigen risico te verlagen. De verlaging verschilt per categorie. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij:  

Categorieën: 

AB/BB: standaard eigen risico €500. Dit kan worden verlaagd naar €175.
CB t/m DS: standaard eigen risico  €650. Dit kan worden verlaagd naar €200.
MB/PD/VCC: standaard eigen risico €800. Dit kan worden verlaagd naar €250.

Online reserveren

Heb je nog andere vragen?

Heb je een vraag, opmerking of ben je op zoek naar informatie? Wij helpen je graag! Via het onderstaande contactformulier kun je gemakkelijk jouw vragen aan ons stellen. Het voordeel van dit formulier is dat wij direct alle gegevens hebben om je vraag snel te kunnen beantwoorden.