MABI Mobility helpt je veilig op weg met de juiste banden 

Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom is het belangrijk om voor de juiste banden te zorgen als je op reis gaat in de wintermaanden. Bij MABI Mobility kun je eenvoudig tegen een meerprijs een auto met allseason banden huren. Deze bevatten het erkende Alpine-symbool, ofwel het 3PMSF-symbool (Three Peak Mountain Snow Flake). Dit betekent dat de banden op sneeuw zijn getest en aan verschillende eisen voldoen. Deze Alpine classificatie wordt ook in landen als Duitsland en Oostenrijk erkend, waar het rijden met banden met het Alpine-symbool verplicht is.

Bij MABI Mobility helpen we je graag met het uitzoeken van een geschikte auto en de vereiste accessoires voor jouw vakantie in de sneeuw, dus neem direct contact op.

Huur een auto voor de vakantie

Waar zijn banden met het Alpine-symbool verplicht?

In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië is het verplicht om te rijden op banden die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Onze allseasonbanden met Alpine-symbool (ook wel 3PMSF-symbool) zijn daar dus ook geschikt voor. Verder is het vaak verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen. Wil je weten of het rijden op geschikte banden en het meenemen van sneeuwkettingen verplicht is in jouw wintersportland? Wij zoeken het graag voor je uit. Verder is het mogelijk om meteen een reservering voor een huurauto te plaatsen, inclusief sneeuwkettingen en andere opties en accessoires. Daarnaast registreer je voor een kleine meerprijs extra bestuurders voor de huurauto.  

MABI Mobility denkt graag met je mee over een geschikte huurauto voor jouw wintersportvakantie. Neem vrijblijvend contact op voor advies of een reservering. 

Wat is het Alpine-symbool (3PMSF)?

Bij een nat wegdek, vorst en sneeuw is extra grip nodig om het rijden veilig te houden. Allseasonbanden met het Alpine-logo / 3PMSF-symbool (Three Peak Mountain Snow Flake) zijn positief uit de winterbandentest gekomen en hebben bijvoorbeeld een remtest op sneeuw ondergaan. Dankzij het diepe profiel en zachte rubber hebben de banden zeer goede grip, waardoor de remweg vele malen korter is dan bij zomerbanden. Kies voor veiligheid en reserveer je auto met banden met het Alpine-symbool. 

Vragen? Laat weten waar we je bij kunnen helpen

Heb je een vraag, opmerking of bent je op zoek naar informatie? Wij helpen je graag! Via het onderstaande contactformulier kun je gemakkelijk jouw vragen aan ons stellen. Het voordeel van dit formulier is dat wij direct alle gegevens hebben om jouw vraag snel te kunnen beantwoorden.
Hoe kunnen we je het beste bereiken?

Veelgestelde vragen over een auto huren met allseasonbanden

Ik ga op wintersport. Zijn jullie allseasonbanden dan geschikt?

Als je met een huurauto van MABI Mobility op wintersport gaat zorgen wij ervoor dat er banden onder zitten die voldoen aan de eisen van het land. Geef bij het reserveren van de auto duidelijk aan dat je deze voor de wintersport gaat gebruiken. Onze allseasonbanden zijn voorzien van het Alpine-symbool, wat inhoudt dat ze voldoen aan de juiste eisen en geschikt zijn om mee op wintersport te gaan. 

Kan ik ook sneeuwkettingen huren bij de allseasonbanden?

Je kunt bij al onze 18 vestigingen een auto huren met sneeuwkettingen. Onze vestigingen zitten onder andere in Almere, Breda, Hoofddorp, Den Haag, Groningen en Utrecht. Het huren van een auto met sneeuwkettingen gaat altijd op basis van een aanvraag. Deze kun je online of telefonisch 088 292 60 00 plaatsen.  

 

Wat betekent het als banden een Alpine-symbool hebben?

Banden met het Alpine-symbool hebben een dieper profiel en zijn van zachter rubber gemaakt. Zo zorgen deze banden dat de huurauto meer grip op de weg heeft, wat nodig is om het rijden veilig te houden bij nat wegdek en vorst. Allseasonbanden met het Alpine-symbool zijn geschikt voor bijvoorbeeld wintersport.